call / Whatsapp / sms : 019-7370016

29 Disember, 2010

SS Tray Putih Bertangkai



Akak memperkenalkan barang sewa terbaru seri sentuhan..tray putih bertangkai (material besi). Tray ini merupakan salah satu koleksi tray barang sewa yang akan digunakan untuk tempahan pada tahun depan (2011). Menarik dijadikan pelengkap hantaran anda..boleh dihias dengan pelbagai design yang diingini. 
Akak juga nak maklumkan sekali lagi yer...semua barang sewa yang ada dalam koleksi seri sentuhan akak sewakan khas buat pelanggan yang menempah gubahan hantaran dengan akak sekali. Akak takde menyewakan tray kosong. 

27 Disember, 2010

SS Gubahan Sireh Junjung Oren - Kamal (Seremban, Negeri Sembilan)




Sireh junjung ini akak gubah khas untuk majlis kamal, bertemakan oren dengan menggunakan fresh flower - bunga ros oren, bunga orkid putih dan bunga pom-pom putih (nama bunga yang diberi orang cina, tak tau pulak nama english nyer). Kesemua gabungan ini menampakkan warna-warna keceriaan.

Akak nak mengingatkan..jika majlis anda pada bulan FEBUARI ini dan ingin menggunakan fresh flower untuk gubahan hantaran atau gubahan di pelamin. Dijangkakan harga bunga akan meningkat hingga 3 kali ganda dari harga biasa. Ini berdasarkan pengalaman akak gubah hantaran. Anda nak tahu kenapa..? pada bulan FEBUARI biasanya permintaan bunga fresh meningkat berlipat kali ganda di pasaran disebabkan sambutan 'Valentine Day'. Jadi tauke-tauke bunga akan naikkan harga sesuka hati bagi memenuhi permintaan yang tinggi. So anda boleh buat servey dan kira-kira budget.

Berfikirlah sebaiknya..yer!!


26 Disember, 2010

SS Gubahan Hantaran Oren - Kamal (Seremban, Negeri Sembilan)







Terima kasih banyak2 Kamal...untuk tempahan hantaran kali ke-2 ini. Akak amat berbesar hati atas kepercayaan yang diberikan. Semoga perkahwinan yang dibina membawa sinar bahagia.  

Kamal orang Negeri...bertemu jodoh dan peristerikan orang JB. Itulah dia jodoh namanya. Jauh atau dekat semua itu ketentuan tuhan. Kadang-kadang yang dekat tak nampak..yang jauh pulak yang nampak. Anda bila lagi nak buat majlis?! jangan tunggu lama-lama.. belanja kawin sekarang makin meningkat tau..duit hantaran pun dah naik sekarang. 

So bab hantaran serah kat akak je...semua dibereskan! anda tak perlu pening-pening kepala dan ke hulu ke hilir cari bahan untuk buat gubahan hantaran. 


KAK AZILA - 016-3100376 
seri_sentuhan@yahoo.com.my

 

19 Disember, 2010

SS Gubahan Hantaran Fresh Flower Merah Kuning - Kalaiyarasu (Kempas Baru, Johor Bahru)

Sejarah tercipta buat Seri Sentuhan, akak dapat tempahan hantaran dari kaum India. Pertama kali akak gubah hantaran lain dari yang lain. Terima kasih banyak-banyak Kalai dan family...atas tempahan ini. Selamat bertunang...moga sentiasa bahagia. Tanpa panduan dari family Kalai sukar juga akak nak gubah... Al maklumlah lain budaya dan adat resam. Dari gubahan ini akak baru dapat tahu serba sedikit adat resam kaum india, pantang larang dan simbolik disebalik hantaran tersebut. Ditambah lagi akak buat servey dan mancari maklumat maka terhasil gubahan seperti dibawah. 
Dengan bertemakan merah kuning guna bunga fresh flower telah menyerlahkan keceriaan dan sedikit taburan bunga mawar membangkitkan aroma yang menyegarkan. Kesemua hantaran ada 13 dulang..tapi akak tak dapat upload semua gambar nanti penuh 1 page. Dulang yang lain :

1. kain sari + bedak + gelang + cermin + perfume
2. bunga kalung + bunga tangan
3. kalung emas
4. sireh + pinang




Hantaran Gula-Gula



Hantaran Air Bunga Mawar



Hantaran Kuih Dram 



Hantaran Ladu 



 Hantaran Lampu Sembahyang



Hantaran Coklat  



Hantaran Buah Kelapa


Hantaran Kurma & Gula Batu



1 SERI SENTUHAN, 1 MALAYSIA 


14 Disember, 2010

SS Sireh Junjung Hijau Cream - Akmal (tmn pulai indah, skudai)






Anda sudah fikir-fikirkan gubahan sireh junjung yang anda inginkan? mungkin sireh junjung di atas boleh dijadikan pilihan design gubahan sireh junjung anda....bertemakan hijau cream fresh flower. Sesuai digubah dalam pelbagai bekas atau tray. 

12 Disember, 2010

SS Gubahan Hantaran Fresh flower Hijau Cream - Akmal (Tmn Pulai Indah, Skudai)








Terima kasih akmal. Akak sekeluarga ucapkan selamat pengantin baru dan akak sentiasa doakan yang terbaik untuk rumahtangga akmal.

 Bertemakan hijau cream fresh flower.....hantaran ini nampak sweet sangat..dan grand bila guna cinderralla carriage. Anda bile lagi nak tempah???

" jangan tunggu...lama-lama...nanti lama-lama..dia (cinderella) ditempah orang "  pernah dengar lagu ni? saje akak tokok-tokok sikit..

Melihatkan hantaran ini siapa kata orang lelaki tidak mempunyai citarasa..mereka pun anda citarasa inginkan hantaran yang cantik, menarik, tertarik :-).... dan eklusif. Kadang-kadang citarasa lelaki untuk hantaran mereka melangkaui apa orang perempuan inginkan dalam hantaran. Tak percaya?? tengok-tengok la pasangan anda camne.... :-P

 

SS Gubahan Sireh Junjung Merah Putih - Azie (tmn kota masai, pasir gudang)



Pantun sireh pinang

 " Sireh Junjung Sireh Pinang
          Sireh kami susun bertingkat
           Adat dijunjung pusaka dikenang
                  Bangsa berbudi hidup muafakat "


Yaaaa...itu dia berpantun pulak... la ni dah besar panjang dah tak ingat nak berpantun kan? dulu-dulu time sekolah je la terror berpantun. Lupa dah semua skill.. Berbalik pasal gubahan sirih junjung azie ni akak gubah khas untuk majlis azie..dengan tema merah putih fresh flower. Gandingan tema warna yang sesuai sangat. Warna putih suci dan lembut itu telah mempengaruhi warna merah yang garang.. 


07 Disember, 2010

SS Gubahan Hantaran Merah Putih - Azie (kota masai, pasir gudang)






Terima kasih azie..selamat pengantin baru, moga ikatan perkahwinan ini membawa seribu kebahagian. Akak minta maaf tak dapat datang majlis azie.  

Azie ini merupakan pelanggan akak yang berkerja di luar negara..tak silap akak Qatar. Proses tempahan gubahan hantaran pun dari sana. So tempahan yang ini kali dua azie tempah ngan akak. First time masa azie bertunang. Tema hantaran bertemakan merah putih..bertambah unik dengan bakul beranyam berwarna putih dan bercorak dari bali.

Semasa akak hantar hantaran ini ke rumah azie..meriah sangat suasana rumah azie. Jiran tetangga dan saudara mara sibuk buat persiapan. Riuh rendah bila masing-masing bergurau dan menyakat.. teringat dulu-dulu masa malam majlis akak, walaupun penat tapi seronok.     

01 Disember, 2010

SS Gubahan Sireh Junjung - Noreddeen (tmn uda utama, JB)



Pantun Sirih Pinang

" Dijunjung datang disambut hajat
         dulang berukir tepak peminangan
persudikan santap sirih beradat
          pusaka bangsa zaman berzaman "


Jemput dipersilakan makan daun sireh....heee. zaman sekarang dah kurang sangat orang makan daun sireh kecuali kalau masih ada atuk & nenek tentu diorang makan. Bagus tau makan daun sireh boleh awet muda, pastu gerenti gigi takkan rosak walapun gigi nampak merah kehitaman. Kini peredaran zaman telah merubah segalanya...sireh junjung sekadar hiasan sebagai pelengkap senarai dulang hantaran tetapi kita sekurang-kurangnya menjunjung adat setinggi-tingginya. Kita tak akan dapat rasai suasana bau daun sireh dalam majlis kalau kita guna daun sireh plastik @ tak menyediakan langsung dulang gubahan hantaran daun sireh.      

Berbalik pada gambar gubahan sireh junjung kat atas...akak gubah sireh junjung dengan design terbaru. Begitu juga untuk gubahan anda akak akan cuba cipta design baru tetapi bergantung permintaan juga. Jika customer bagi kebebasan untuk akak gubah design baru pasti akak buat design yang baru.  

Bagi sesiapa yang nak tempah gubahan sireh junjung sahaja pun akak terima..

 

28 November, 2010

SS Gubahan Hantaran Fresh Flower Putih - Noreddeen (Tmn Uda Utama, JB)






Terima kasih noredden.. selamat pengantin baru. Moga berbahagia selalu hendaknya.
Salam penghargaan dan ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada keluarga Din terutama sekali hanis (kakak pengantin). Atas kepercayaan keluarga hanis tempah gubahan dengan akak lagi sekali.

Untuk makluman anda semua...keluarga hanis mencipta rekod tempah gubahan hantaran dengan akak sebanyak 4 kali..hanis (1 set gubahan hantaran fresh flower time kahwin), aizam (1 set gubahan hantaran fresh flower time kahwin), din (1 set gubahan hantaran artificial time tunang & 1 set gubahan hantaran fresh flower time kahwin). Keluarga ini menjadi salah satu regular customer akak...dari dulu hingga kini dan selamanya (pinjam ayat UMNO..heee...). Atas sokongan keluarga hanis dan anda semua akan terus menaikkan lagi nama seri sentuhan dalam industri perkahwinan di Johor. Seterusnya dapat memertabatkan seni gubahan dan memajukan lagi perniagaan ini.    

23 November, 2010

SS Gubahan Bunga Dulang Oganza - Kuning



Kali ini akak perkenalkan koleksi bunga dulang oganza bertemakan warna kuning. Dengan digandingkan manik dan bunga kristal berwarna kuning serta sedikit campuran daun kristal jernih dapat membangkitkan kelainan dari design bunga dulang sebelum ini. Riben eklusif berwarna gold sebagai penambah hiasan dan aksesori.

Anda berminat? jangan lupa contact akak yer...pastikan booking gubahan hantaran guna bunga dulang oganza sebulan sebelum majlis @ sebulan sebelum ambil hantaran yang telah siap. 

15 November, 2010

SS Gubahan Hantaran Fresh Flower Pink - Amir (Kangkar Pulai, Skudai)




Terima kasih amir..selamat bertunang. Moga ikatan pertunangan ini akan terus kekal hingga ke jinjang pelamin dan berkekalan hingga akhir hayat juga yer.

Buat anda semua akak ucapkan selamat menyambut hari raya aidil adha..hayati erti pengorbanan yang sebenarnya dan menyambut dengan penuh kesyukuran. Bagi yang tak dapat balik kampung jangan bersedih-sedih yer..maklum la kebanyakkannya dapat cuti 1 hari je. Lusa dah start kerja balik..sambutlah seadanya walaupun diperantauan. Jika berkemampuan masih sempat lagi untuk menunaikan ibadah korban. Agar mereka-mereka yang dalam kemiskinan merasai nikmat hari raya..time hari raya korbanlah mereka dapat makan berlaukkan daging. Itulah nikmat sebenar hari raya aidil adha!! 


Salam aidil adha..dari akak sekeluarga.   

10 November, 2010

SS Gubahan bunga dulang daun getah




Anda tahu pasal daun getah boleh dijadikan gubahan bunga? Sekiranya kat kampung dulu ada pokok getah..pastinya tak terfikir satu hari nanti daun getah boleh dijadikan gubahan bunga dan perhiasan. Menarik bukan? 
Tapi sekarang semuanya tak mustahil dan ianya boleh dijadikan sesuatu yang mempunyai nilai ekonomi.
Untuk gubahan kali ini akak gubah bunga dulang daun getah..berwarna merah seakan-akan warna purple, sedikit kuning dan digabungkan dengan daun material kain stokin. Tambahan bunga kristal membangkitkan kelainan.

Berminat? anda boleh tempah ngan akak yer...!! 


08 November, 2010

SS Gubahan Bunga Dulang Oganza - Biru




Sekali sekala anda tengok hantaran guna bunga dulang oganza menarik bukan? Nampak unik dan punya nilai seni kreatif. Sebenarnya akak juga menerima tempahan gubahan hantaran guna bunga dulang oganza @ bunga stokin. Bercerita tentang koleksi bunga dulang oganza warna biru seperti gambar kat atas. Akak buat khas dengan menggabungkan warna biru dengan warna silver. Diadun (ehh...cam nak buat kuih pulak)... bersama bunga-bunga kristal dan manik seakan biji-biji mutiara. Warna silver menghiasi setiap kelopak bunga, daun dan riben nampak lebih eklusif.  

Melihatkan kepada setiap kelopak bunga yang banyak tu...anda boleh bayangkan bagaimana nak buat? senang ke susah? tanya kepada sesiapa yang pernah buat... Time nak buat kena ada kesabaran, ketelitian, kena berhati-hati (kain oganza nipis & mudah koyak), masa yang panjang dan mood kena stabil yer kalau tak hancur bunga tu nanti.. :-)

SS Sireh Junjung - Purple Pink (Fiza)




Salam semua, macam mana persiapan perkahwinan anda? 
akak doakan semua berjalan dengan lancar. Start akhir bulan ni hingga akhir tahun pastinya ramai yang mengadakan majlis perkahwinan. Bukan hanya pengantin bertambah sibuk tapi mereka-mereka yang terlibat dalam industri perkahwinan juga turut sibuk. So akak juga tergolong dikalangan dalam industri ini.

Perhatian...!! sekiranya anda ingin membuat tempahan untuk musim cuti sekolah ini. Sila berhubung dengan akak yer..untuk pertanyaan dan buat semakkan tarikh. Bertindak segera sebelum tempahan ditutup..


KAK AZILA - 016-3100376
seri_sentuhan@yahoo.com.my